Följ oss på sociala medier!

Vargattack på tre personer i Polen

varg

I sydöstra Polen har en kvinna och två barn under de senaste två veckorna, vid olika tillfällen, blivit bitna av vad man tror vara en närgången varg.

Den första attacken skedde den 16 juni på en kvinnlig turist som campade nära byn Wetlina. Hon blev biten i benet och fördes genast till sjukhus.När den förmodade vargen hade släppt taget om kvinnans ben cirkulerade den runt i området och lät sig inte skrämmas. Myndigheterna beslutade omgående om skyddsjakt, men när jägare anlände till platsen lyckades de inte finna djuret.

Tio dagar senare, i tisdags, var det dags igen då en åttaårig flicka lekte vid sitt hem när en förmodad varg dök upp och bet henne. Då föräldrarna upptäckte vad som hade hänt lyckades de skrämma bort det närgångna djuret. Men kort efteråt, i en by bara några hundra meter bort, blev en tioårig pojke också biten i benet.
Båda barnen fördes till sjukhus, men enligt polska medier fick ingen av dem några livshotande skador och de båda fick åka hem igen under onsdagen.

På det regionala direktoratet för miljöskydd i Rzeszów är man mycket förvånad över djurets beteende och presstalespersonen ?ukasz Lis säger till Polsat News:
– För närvarande kan vi inte till hundra procent säkert säga att det verkligen var en varg och den här händelsen är inte ett typiskt vargbeteende.
Efter de två senaste attackerna lyckades jägare spåra djuret och skjuta det. Så nu ska kroppen obduceras och DNA-undersökas. Och det finns spekulationer om att det handlar om en varghybrid med inslag av hundgener.

 

Myndigheterna uppskattar att det förmodligen finns fler än 680 vargar i skogarna i den polska region där dessa attackerna har ägt rum. I hela Polen uppskattas populationen till cirka 1 500 vargar. Till TVN24 säger rovdjursexperten Sabina Pieruzek-Nowak att det här djurets beteende kan tyda på att det kan vara en varg uppfödd av människor.

Källa: Jakt & Jägare

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Honda

jaktkit

Forswards

Albecom

Woodsm

Ultracom

hundkarra

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler