Följ oss på sociala medier!

Två älgkalvar svalkade sig på en badplats i Arvika igår

alg

Hettan har legat länge över vårt land nu så både två- och fyrbenta gör vad de kan för att svalka sig. Och att varelser på fyra ben söker svalka precis som vi människor blev Karolina Midböe, 40, från Karlstad påmind om under en simtur i på en badplats i Arvika under tisdagen. Den välbesökta badplatsen fick nämligen plötsligt besök av två älgkalvar och en av började vada ut mot Karolina.

– Den badande kalven gick rakt mot mig. Vid det laget hade jag hunnit bedöma att det var en lugn situation, jag såg inga tecken på aggressivitet och han verkade heller inte särskilt impulsiv. Han skulle gå över här nu, och där var jag, skrattar Karolina Midböe. Den vadande kalven passerade Karolina på några få meters avstånd och gick sedan vidare till andra sidan av den lilla badviken. Karolina är tacksam att hon kunde ta det hela med ro och njuta av det unika mötet.

– Det blev ett väldigt fint möte, nästan majestätiskt. Det kändes nästan som en gåva och rädslan infann sig aldrig för han signalerade ingenting aggressivt. Så jag var där och då i mötet. Karolinas pappa passade på att filma det fina mötet, som väckt stor uppståndelse sedan Karolina lagt upp klippet på sociala medier.

Närkontakten med älgen har även fått Karolina att fundera över hur djuren egentligen har det i den extrema hettan. – Mitt möte var magiskt men samtidigt var älgen troligtvis där för att den är väldigt påverkad av värmen och inte kunde kosta på sig att vara rädd. Det är nog ett ganska tufft läge för djuren i naturen under värmeböljan, menar Karolina Midböe.

Källa: Aftonbladet

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Woodsm

Forswards

Honda

Albecom

Ultracom

jaktkit

hundkarra

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler