Följ oss på sociala medier!

Tre tjuvjägare dödade av lejon då skulle skjuta noshörningar

Minst tre män föll offer för en lejonattack i ett naturreservat i Sydafrika. Vid de skor och kroppsdelar som hittats låg en yxa, som används för att hugga av noshörningshorn. Den 3 juli bröt sig en grupp tungt beväpnade män in i naturreservatet Sibuya som ligger i östra Sydafrika. De hade med sig jaktgevär, ljuddämpare, kniptänger och yxor.

Man misstänker att de var de ute efter att skjuta noshörningar, men tjuvjakten tog en ände med förskräckelse. Tre par skor, blodiga kroppsdelar och ett huvud tyder på att minst tre av männen föll offer för reservatets lejon. – Vi beklagar förstås dödsfallen, men jägarna kom hit för att skjuta våra djur. Det här skickar ett väldigt tydligt meddelande till andra tjuvjägare, säger parkchefen Nick Fox till Daily Mail.

Dödsfallen upptäcktes på tisdagskvällen, men personalen tyckte att det var för farligt att ta sig in till lejonen då därför kunde kroppsdelarna inte hämtas förrän på onsdagsmorgonen. Gissningsvis bestod gruppen av fler tjuvjägare. – Lejonen kan ha ätit fler av dem. Det är dock svårt att avgöra eftersom det finns väldigt tät växtlighet inom området. Vi vet heller inte om någon av tjuvjägarna släpats någon annanstans, säger Nick Fox till Daily Mail.

Polisens presstalesperson Mali Govender bekräftar händelsen för tidningen och säger: -Vi vet inte vilka personerna är än men deras vapnen har beslagtagits och kommer skickas för undersökning och då får vi reda på om de använts för tjuvjakt tidigare. Naturreservatet Sibuya är ett populärt resmål bland utländska turister som åker dit på safariturer. För två år sedan förlorade parken tre noshörningar, då tjuvjägare sköt dem och skar av deras horn.

noshorningKälla: Aftonbladet

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

jaktkit

Albecom

Ultracom

Woodsm

hundkarra

Forswards

Honda

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler