Följ oss på sociala medier!

Till dig som tänker skaffa valp i sommar

t

Lyssna på experternas råd om du tänker skaffa en ny jakthund i sommar

Många tycker att sommaren är den perfekta tidpunkten att skaffa valp. En lång ledighet med långa dagar med lek kan dock stressa hunden väldigt mycket. Enligt hundtränaren Nina Roegner finns vissa risker med att köpa hund när det är varmt ute.

– Det finns en uppfattning om att hundar alltid ska vara aktiva och leka, springa efter pinnar och dra i saker. När sommaren kommer blir det dessutom lättare att vara ute mycket med hunden. Men många hundar, och då framförallt valpar, blir jättestressade av för mycket aktivitet, säger Nina Roegner, hundtränare på Hundakademin i Lindome till Göteborgsposten.

Hon menar att hunden måste få en chans att vila och återhämta sig och att en del människor skaffar valp och glömmer bort att uppfostra dem till att kunna slappna av. Nina säger att vissa hundraser är mer känsliga än andra, och då framförallt mer aktiva hundraser, till exempel vallhundar och jakthundar.

– Lär din valp att slappna av. Om du tar med hunden på en fest, låt den då inte springa runt och nosa på allt och leka med alla. Ta upp hunden i knäet och lär den att vila trots att det händer mycket runtomkring. Du måste våga sätta ramar för vad som är okej, tipsar Nina.

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Forswards

jaktkit

Albecom

Woodsm

Honda

hundkarra

Ultracom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler