Följ oss på sociala medier!

Tävling i lerduveskytte i mörker

Bilden är på Sven-Eric Davidsson, som är den stora drivkraften i vår Sportingbana och dess utveckling, är från förra årets tävling.

Vi är en Jaktvårdsförening belägen utmed E4:an i Skillingaryd, 4 mil söder om Jönköping med ca 300 medlemmar. Föreningen startades 1935 och vi har älgbana, rådjursbana, Trapbana,  Skeetbana och sedan ett antal år tillbaka en Compakt-Sportingbana.

Skjuttävlingen Snapphanen / El-Agenten Invitational.

Tävlingens första del ”Snapphanen” är en 25-skotts Compakt-Sporting som skjuts i dagsljus, och som föreningen arrangerat sedan 1998.

Den andra avdelningen -mörkerdelen- tillkom efter att föreningens sekreterare S-E Davidsson hittat en enastående skyttevideo på Youtube. Nämligen Christopher Claxtons ”NSCA Best Shotgun Shooters”. En ide föddes om att överföra detta till en egen tävling i konstljus och med ”flashduvor”. Ett par ljusmaster lånades in, vår ammunitions- o lerduveleverantör El-Agenten ställde upp med sponsring, och förra året hade tävlingen utökats med 10 stycken heldubbleer i mörker.

De 30 förhandsanmälda skyttarna stortrivdes, och förordade en fortsättning. Vid årets upplaga förfogade vi över egna LED-bestyckade master, och skyttarnas antal var nu 45 st.

En filmare, Julius Berg (Fotojakt) engagerades, och hans verk får ni njuta av i filmen! En sammanfattning av hur skyttarna såg på årets upplaga av tävlingen kan enklast beskrivas genom ett citat av en deltagande västgötsk dam, som efter avslutad serie yttrade ”Jag vill skjuta mer- det här var ju göörsköj!”

Berättat av Jan Fritz som är kassör i Skillingaryds Jaktvårdsförening

Föreningens hemsida: https://www.laget.se/Skillingarydsojvf/

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

hundkarra

Ultracom

jaktkit

Albecom

Honda

Forswards

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler