Följ oss på sociala medier!

Säkerheten framför allt!

Nu rör sig mycket folk i skogarna. Jägare samsas om skogen med bärplockare, friluftsfolk och för att inte glömma alla djur. Viktigt är nu att visa respekt för alla andra med ärenden i skogen. Respekten visas bäst genom att bryta vapnet eller dra ut slutstycket när vi möter folk i skogen. Vad gäller djuren måste vi komma ihåg att vi är på besök i deras hem och det är lika viktigt att visa de djuren respekt som de människorna vi möter. Vi har ingen rätt att störa de djur som lever i skogen, som inte är anledningen till att vi nu är där och jagar.

Ett av de största orosmomenten när det gäller jakt är vådaskott. DN skriver 2014, att det är 500 jaktolyckor om året runt om i landet och två procent av dessa olyckor är vådaskott. Det låter inte särskilt mycket och det tycker jag vi ska vara tacksamma för. Men detta kan fort ändras om vi inte bibehåller vårt säkerhetstänk och vår fulla försiktighet.

För att försöka undvika skador på hundarna är det en god idé att ha väst på hunden. Antingen en vanlig väst som syns tydligt för trafikanter med flera, eller att hunden har en färgstark skyddsväst som skyddar mot både fysiskt våld från de djur hunden jagar, men även som ett signaltäcke för trafikanter. Det finns även en del pejlar där man fäster en väst på hundens kropp där även den kan fungera som signalfärg till omgivningen. Man får inte heller glömma att vid en stressad situation eller vid dåligt ljus kan det vara svårt att uppfatta hunden alla gånger i den snåriga terrängen. Även här kan man se fördelen med signalfärger på hunden då man minskar risken för den hemska upplevelsen att råka skjuta sin bästa jaktkompis.

Nu har jag pratat om hur viktigt det är med att vår bästa vän syns ordentligt i skogen. Lika viktigt är det självklart att vi jägare är ordentligt synliga för varandra. Av största vikt är det även att vi har full koll på vart våra passgrannar sitter samt vart skjutgränserna går. Tänker vi på dessa enkla små saker vi kan göra, ja då höjer vi säkerheten enormt mycket och fler kan känna sig säkra i skogen även under jaktsäsong.

Med detta ville jag få sagt att jag tycker vi ska vara rädda om oss och varandra när jakten snart äntligen börjar på riktigt.

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Ultracom

jaktkit

hundkarra

Forswards

Honda

Albecom

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler