Följ oss på sociala medier!

Regeringen öppnar för småskalig försäljning av vildsvinskött

vildsvin

Regeringen vill förenkla reglerna för småskalig försäljning av vildsvinskött, säger Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) till TV4.

Jägarna måste få möjlighet att sälja sitt vildsvinskött direkt till konsumenter och företag. Det menar Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund. Organisationerna lämnade i våras in ett gemensamt förslag till regeringen där man föreslår lättnader i nuvarande lagstiftning.

Förslaget innebär att jägare efter en genomförd utbildning ska ha rätt att sälja vildsvinskött och det kan enligt de båda förbunden gynna såväl jägare som jordbrukare och konsumenter.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht säger till TV 4-nyheterna att regeringen ger Livsmedelsverket i uppdrag att utreda hur reglerna för försäljning av vildsvinskött kan förenklas.
– Livsmedelsverket ska ta fram förslag på hur vi kan underlätta för konsumenter att få tag på vildsvinskött och hur försäljningen av vildsvinskött kan förenklas för jägarna. Samtidigt måste vi bibehålla en god och hög livsmedelssäkerhet, säger Sven-Erik Bucht till TV 4-nyheterna.

– Eftersom vi arbetat med frågan under flera år är detta en framgång även om vi hade önskat ett högre tempo i ärendet, säger Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydhol.
Det fälls över 100.000 vildsvin årligen i landet vilket är betydligt fler än de drygt 80.000 älgar som skjuts i Sverige på ett år.
Källa: Svensk Jakt

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Ultracom

Woodsm

Forswards

jaktkit

hundkarra

Honda

Albecom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler