Följ oss på sociala medier!

Polisen varnar för senaste mobiltrenden eftersom de liknar vapen

OBS bilden visar en vanlig leksakspistol, vill du se de aktuella vapenliknande mobilskalen kan du gå in på vällingbypolisens sida på Facebook.

– De vapenliknande skalen riskerar att utsätta såväl bäraren som andra människor för svåra situationer eftersom de ser så verkliga ut, säger Ola Österling, pressekreterare vid Stockholmspolisen.

Polisen i Vällingby varnar på sin Facebooksida för en ny sorts mobilskal som är utformade som pistoler. Så här skriver de: ”Det har kommit till polisens kännedom att mobilskalen som ni ser på bilden ovan blir vanligare och vanligare och de förekommer i olika färger”, skriver polisen i ett meddelande riktat till allmänheten.

Då mobilskalen är nerstoppade i fickan ger de sken av att kolven på en pistol sticker upp, enligt Stockholmspolisens pressekreterare Ola Österling.

– Det här är inga föremål som är förbjudna enligt lag och det är marknaden som styr vad som säljs. Men vi på polisen tycker att de är direkt olämpliga eftersom de kan skapa oro och vill därför avråda personer från att köpa dem.

Ola Österling målar upp ett potentiellt scenario där butiksanställda larmar polisen för att de tror att en kund är beväpnad. – Då får polisen den här informationen och ur det kan det uppstå olyckliga situationer. Vi har ju händelsen med den unga pojken som hade en leksakspistol i handen som blev ihjälskjuten av polisen i färskt minne.

Källa: dn.se

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Forswards

Honda

Albecom

Woodsm

jaktkit

hundkarra

Ultracom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler