Följ oss på sociala medier!

Pistol hittad av badgäst

På lördagseftermiddagen hittade en badgäst i sjön Långegöl, som ligger i Blekinge, en pistol i vattnet. Kanske inte vad man väntar sig att stöta på, på en allmän badplats. pistolPistolen var licenspliktig, men den var inte svensk. Den var inte laddad när den hittades.

–Den var inte helt modern, men inte från 1800 heller. Den var rostig så den måste ha legat där ett tag, säger Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökningsledare i Växjö.

En förundersökning om vapenbrott startades, men den är redan nedlagd.  – Vi har inte kunnat härleda vapnet till något brott, så det kommer att skrotas. Den var heller inte svensktillverkad, säger Andreas Jörnefeldt.

Han berättar att det händer ibland att vapen hittas just i sjöar. Vad som skett i det här fallet vet han dock inte. – Men det händer att man inte vet hur man ska göra med vapen ur dödsbon och liknande när det inte är vapenamnesti och då dumpar man dem i någon sjö istället. Och vädret vi har den här sommaren gör det mer sannolikt att de hittas just i år eftersom badfrekvensen är extra hög, menar Andreas Jörnefeldt.

Källa: Barometern.se

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Woodsm

jaktkit

Honda

Ultracom

Albecom

Forswards

hundkarra

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler