Följ oss på sociala medier!

Paret hade fotosessioner med en liten björn

OBS björnen på bilden har inget samband med texten

Då hobbyfotograferna Nina och Gunnar Ekenberg förväntade sig inte ett björnmöte då de begav sig ut i skogen. Men det var just vad de fick, skriver Västerbottens-Kuriren. – Till slut var björnen endast femton meter från bilen. Det är en helt magnifik varelse, säger Gunnar Ekenberg till Aftonbladet.

För drygt en vecka sedan gav sig Umeåparet Nina och Gunnar Ekenberg ut på en fotorunda. Hobbyfotograferna känner till en plats med slaktavfall i Åsele dit de brukar åka för att fotografera, rapporterar Västerbottens-Kuriren. – Där vet vi att det brukar finnas korp och en och annan örn, säger Gunnar Ekenberg och hade paret hade fått se en havsörn och var nöjda. Men efter ett par timmar dök ett alltså den lilla björnen upp.

Under den sju timmar långa fotosessionen fick de se björnen i ungefär en timme. Och de tre efterföljande dagarna begav sig paret till samma plats och fick se björnen varje gång.

– Man blir väldigt berörd. Det är mäktigt. Jag har sett hundratals, kanske tusentals, älgar. Det har varit snälla älgar, arga älgar och älgar som gjort utfall. Men jag har aldrig blivit berörd på det här sättet, säger Gunnar.

Trots att de satt säkert i en bil och inte blev särskilt rädda så pratar Gunnar om “björnfrossa” eftersom deras pulsar steg och andhämtningen påverkades. Men kameran kunde ändå hållas tillräckligt stadig för att knäppa storslagna bilder. – Det gick bra, det var min fru som fotograferade. Ibland fotar jag och ibland hon. Vi jobbar som ett team, säger Gunnar Ekenberg.

Källa: aftonbladet

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

hundkarra

jaktkit

Forswards

Ultracom

Honda

Woodsm

Albecom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler