Följ oss på sociala medier!

Övergiven och skadad björnunge räddad

bjorn

Övergiven, mager och med svåra brännskador på tassarna satt den lilla björnungen uppkrupen i ett träd i ett utbränt område norr om Durango i USA-delstaten Colorado då räddningstjänsten fick syn på henne. Mamman sågs inte till så djurvårdare kallades in.

Björnen som gissningsvis är fyra-fem månader gammal och väger 4,5 kilo sövdes innan hon fördes till vård. De svårt brännskadade tassarna har smorts in med salva och patienten matas med fast föda och mjölkersättning. Smärtan gör att ungen mest ligger på sidan för att undvika belastning på de skadade kroppsdelarna.

-När björnen kom in var jag inte säker på att den skulle överleva men hon svarar mycket bra på behandlingen och vi tror att vi kommer att kunna släppa ut henne i det vilda till vintern igen. Vi är väldigt strikta när det gäller att minimera kontakten med människor.” skriver Michael Sirochman, som är chef för anläggningen där björnen vårdas.

Delar av Colorado har drabbats hårt av markbränder den senaste tiden. I området där björnungen räddades den 22 juni evakuerades över 2 000 bostäder på grund av lågorna, men de boende har sedan dess kunnat återvända hem.
Källa: Vasabladet

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Honda

hundkarra

Woodsm

Forswards

Ultracom

jaktkit

Albecom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler