Följ oss på sociala medier!

Naturskyddsförbund överklagar vargdispens i Finland

varg

Finlands naturskyddsförbund har lämnat in en ansökan till Helsingfors förvaltningsdomstol om att dra tillbaka dispensen för att fälla en varg i Snappertuna.

För en vecka sedan beviljades Finlands viltcentral dispens för att fälla en varg i Snappertuna. Nu har Finlands naturskyddsförbund ansökt om en ändring av Helsingfors förvaltningsdomstol. Det är Nylands distrikt vid Finlands naturskyddsförening som har överklagat beslutet.

Distriktet menar att det är OK att man skrämmer vargen men att det skulle bryta upp flocken om alfahannen sköts och det skulle dessutom kunna resultera i att vargarna börjar jaga rådjur och älg i stället för husdjur.

– Vi godkänner att man skrämmer bort varg som rör sig i närheten av bosättningen. Dispensen för att döda en varg borde bara vara giltigt om en enskild varg orsakat betydelsefulla problem men det här undantagslovet gäller inte detta eftersom det inte är fråga om en specifik varg, säger ordförande för Nylands distrikt vid Finlands naturskyddsförening, Laura Räsänen.

I undantagslovet som Finlands viltcentral gav står det specifikt att man ska undvika att skjuta alfahannen, samt att man måste kunna närma sig vargen synligt och skjuta den på högst 30 meters avstånd.

Viltplaneraren i Nyland på Finlands viltcentral, Antti Piironen, säger att vargen får fällas även nu när Naturskyddsföreningens överklagan är under behandling. – Dispensen för att fälla vargen gäller fortfarande och ändras bara om domstolen godkänner Naturskyddsföreningens ansökan. Undantagslovet läggs inte på hyllan medan de behandlar deras ansökan.

Källa: Västra Nyland

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Ultracom

jaktkit

Forswards

hundkarra

Albecom

Honda

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler