Följ oss på sociala medier!

Misstänkt jaktbrott i Finland då döda älgar påträffats innan jakten satte igång

alg

Älgkadaver med skotthål har hittats i Malax och Närpes, skriver Vasabladet. Enligt tidningen utreds ärendet nu som jaktbrott. Polisen efterlyser tips från allmänheten om fallet som gäller händelser i slutet av september och början av denna månaden. Det är frågan om en älgtjur som hittats i en skog i Malax och en annan älg som upptäcktes i Pörtom.

Enligt jaktchef Stefan Pellas på Finlands viltcentral är det ovanligt med tjuvjakt i svenska Österbotten. – Det är väldigt ovanligt med tjuvskytte. För några år sedan hade vi ett fall då någon åkte runt och sköt från bilen. Då var det fråga om Larsmo. I södra Finland har det enligt Pellas funnits ligor som gjort bra affärer med kött från tjuvjakt. – Där har det funnits ligor som till och med finansierat utlandsvistelser med kött från stora hjortdjur som de fällde från bilar.

Enligt Pellas finns det viltuppköpare som gör att sådan jakt lönar sig.  – Viltkött är alltid värt något men det är oroväckande om det är ligor på gång som gör sådana här saker. Men Pellas poängterar att han inte har hört något om de aktuella fallen. – Ännu är det är för tidigt säga vad det är fråga om.

Samtidigt hoppas han att jägare och andra som rör sig i terräng nu ska hålla lite extra koll på vad som sker i skogen eftersom tjuvjakten vanligen sker under nattetid.  – De har strålkastare med sig och glimmar det till i djurens ögon så skjuter de från bilen och sedan drar de snabbt upp djuret i bilen och åker vidare. – Det är inget som en vanliga jägare sysslar med. Denna olagliga verksamhet sker i skydd av mörkret, säger Pellas.

Källa: svenska.yle.fi

 

 

 

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Woodsm

Honda

Forswards

hundkarra

jaktkit

Ultracom

Albecom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler