Följ oss på sociala medier!

Misstänkt hybrid visade sig vara varghane

Den polska vargen som attackerade två barn och en kvinna hade rymt från fångenskap. Den slutsatsen drar polska och tyska vargexperter efter att vargen blivit obducerad. Nyligen attackerande en polsk varg tre människor och som tur var överlevde barnen och kvinnan sina bitskador.
Nu skriver den tyska tidningen topagrar-Online att den tyske vargexperten Markus Bathen, på naturskyddsföreningen NABU, har varit i kontakt med kollegor i den polska rovdjursföreningen Wilk.

Markus Bathen berättar att efter attacken kunde vargen lokaliseras och skjutas och att det inte var frågan om någon hybrid, vilket man först misstänkte, utan en ettårig varghane. Experterna misstänker att den tidigare har hållits i fångenskap och varit van vid människor samt att bli utfodrad.

Under en närmare undersökning visade det sig nämligen att vargen hade kraftigt skadade tänder och klor vilket man tidigare sett hos djur som har hållits i burar med betonggolv och försökt bita sig ut, vilket denna varg alltså tros ha lyckats med. I östra Polen har man problem med att folk illegalt föder upp vargar på sina bakgårdar.
Källa: Jakt &Jägare

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

hundkarra

Albecom

Ultracom

Honda

Woodsm

Forswards

jaktkit

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler