Följ oss på sociala medier!

Medvetslöst rådjurskid fick avlivas akut

kid

Ett rådjurskid fick avlivas på söndagen vid Gullarängen i Huddinge. Detta efter att en lös hund setts springa runt i hagen där en rådjursfamilj bodde. Man vet dock inte helt säkert om rådjuret blivit skadad, eller jagad, av hunden.

Under söndagen sågs en kvinna jaga sin lösa hund inne i hästhagen, hunden var inte kopplad trots att det nu råder koppeltvång för att skydda vilda djurungar som föds.

Strax därefter observerades ett rådjurskid, två-tre veckor gammalt, komma vinglandes på vägen innan det blev medvetslöst och ramlade. Rådjurskidet fick avlivas akut på plats av en viltvårdare.

-Rådjurskidet var helt medvetslös men jag kan inte svara på varför det blivit skadat. Jag såg inga bitmärken. Det kan ha blivit stressat, påkört eller ätit något konstigt. Det är så mycket nyfödda djur ute nu. Hela Sverige är som en förlossningssal. Många säger att ”min hund” inte gör sånt. Men det vet man inte förrän en räv, hare eller rådjur dyker upp. Då sticker hunden, säger Björn Gustavsson, viltvårdare i Huddinge kommun till ”Mitt i Stockholm”.

Fakta från Naturvårdsverket

Hundar får inte springa lösa i naturen, inte heller i större parker, mellan den 1 mars till 20 augusti. Detta för att skydda djurungar som föds då.

Bara ”extremt väldresserade hundar” får gå lösa under denna tid. Alla andra hundar, får vara högst någon meter från sin ägare. ”Du behöver ha sådan kontroll över din hund att det motsvarar ett osynligt koppel.

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Forswards

Albecom

Ultracom

Woodsm

jaktkit

Honda

hundkarra

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler