Följ oss på sociala medier!

Massor av utländska jägare i våra svenska fjäll kan bli verklighet

Regeringen har beslutat att svenska jägare ska ha förtur till småviltjakten på statens mark ovan odlingsgränsen. Men våra svenska fjäll kan bli invaderade av utländska jägare om inte Norrbotten gör som Västerbotten och Jämtland och reglerar fjälljakten, enligt Jägarförbundet, rapporterar SVT Nyheter.

Jordbruksverket har nämligen vägrat att skriva ut föreskrifter om reglerna och JK har varit kritisk till att utländska jägare diskrimineras och menar att det är ett brott mot EU-rätten.

Frågan har nu hamnat på länsstyrelsernas bord och i Jämtland och Västerbotten är man redo att skriva om reglerna och låta svenska jägare få förtur.

 

För tio år sedan gjordes ett försök att reglera fjälljakten. Men då dömde JK ut ett skadestånd på 2,5 miljoner till ett helikopterföretag som drabbats negativt.

– Om länsstyrelsen i Norrbotten väljer att inte röra regelverket utan släpper småviltsjakten fri för alla från 25 augusti så ser vi en oro att alla utländska jägare från Jämtland och Västerbotten kommer hit i stället och då blir trycket ännu högre här än tidigare, säger Björn Sundgren, funktionsansvarig vid jägarförbundet i Norrbotten, rapporterar SVT Nyheter.

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

jaktkit

Forswards

Ultracom

Honda

Woodsm

hundkarra

Albecom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler