Följ oss på sociala medier!

Mässa ska skapa acceptans för jakt

jakt

För fjärde året i rad arrangerar Jägarförbundet i Östhammar en jaktmässa på lördag. De första åren var mässan avsedd för föreningens medlemmar men är nu öppen för alla. – Det var ett bra koncept som vi vidareutvecklade till en jakt- och viltmässa dit alla intresserade är välkomna, säger Inger Nordholm, en av arrangörerna, och fortsätter:

– Syftet är att göra något för våra medlemmar samt bibehålla acceptansen för jakt. Vi vill förmedla alla fina resurser som vi har i våra skogar. Där finns både saker att äta och saker att titta på. Mässan äger rum på den nedlagda gården Adolfsdal några kilometer utanför Harg, som är belägen i ett naturskönt skogsområde.

– Det är kul att vara i Hargs bruk eftersom här finns en lång tradition av jakt. Harg är känt för vildsvin och hjorthägn, säger Inger Nordholm. Olika utställare kommer finnas på plats och fokus självklart ligger på jakt och friluftsliv. – Det kommer finnas aktiviteter för dem som inte är jägare samt saker att titta och smaka på. Bland annat kommer det en konstnär som visar upp foton, berättar Inger Nordholm.

Även mer jaktbetonade aktiviteter kommer finnas på mässan. Den som tar med sig en hund har möjlighet att träna spårning eller låta sin hund mäta sina krafter mot en låtsasälg eller vildsvin. –?Det finns en specialbyggd permobil som man klätt ut till älg eller vildsvin som besökarna kan träna sina hundar på, förklarar Inger Nordholm.

Hon tror att jaktmässor är ett bra sätt att öka acceptansen för jakt i samhället. – Jakt är alltid ett hett ämne och det behövs fler aktiviteter för att bidra till en hög acceptans för jakt. – Det bästa med jakt, förutom alla naturupplevelser, är att det finns en jätteresurs i skogen i form av ekokött. Djuren är inte gödda och är helt medicinfria så det är en fantastisk förmån att kunna få äta sådan mat, säger Inger Nordholm

Jakten är mansdominerad och har kritiserats för att vara en machokultur. Inger Nordholm hoppas att genom att visa upp andra sidor av jakt att fler kvinnor ska lockas till att bli jägare. – I dag är endast cirka åtta nio procent av alla jägare kvinnor. Det känns tråkigt om det finns en massa kvinnor som går omkring och känner att de vill bli jägare så vi försöker lätta upp stämningen och skapa en lite annan attityd.

Källa: Uppsala Nya Tidning

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

jaktkit

Albecom

hundkarra

Woodsm

Honda

Ultracom

Forswards

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler