Följ oss på sociala medier!

Lokal överenskommelse mellan markägare och jägare i Västerbotten

alg

Markägare och jägare har nu skrivit under en lokal överenskommelse som bland annat innebär att antalet älgar skall minska, man bygger vidare på en nationell överenskommelse som nu också fattats på lokal nivå. Enligt Lars Johansson, Holmens skog, handlar överenskommelsen om hur parterna skall arbeta inom älgförvaltningen så att den blir bättre.

– Båda parter måste ha respekt för varandra och vi är överens om att vägen framåt är samarbete, säger Johansson till Radio P4 Västerbotten.

K-G Abrahamsson, Jägareförbundets ordförande i Västerbotten, menar att jägare och markägare inte alltid måste vara överens, men att man nu har en plan att arbeta efter. Samt att det gäller att hålla sig till sak och skapa ett så bra arbetsklimat som nu är möjligt.

Målet att inom några år ha minskat antalet älgar till 21 000. Ett antal som K-G Abrahamsson menar att jägarna accepterar.

Något som man ännu inte är överens om är jakttiden, där jägarna har tagit ett beslut centralt på att man vill ha kvar brunstuppehållet på tre veckor för älgjakten.

Markägarna däremot ser helst att brunstuppehållet tas bort så att de älgar som behöver skjutas verkligen hinner skjutas.

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Forswards

jaktkit

Albecom

Woodsm

Honda

hundkarra

Ultracom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler