Följ oss på sociala medier!

Lååång väntan för jaktvapenlicens

vapenlicens

Väntetiden för jaktvapenlicens är återigen väldigt lång så den som sökte licens efter maj blev det ingen bockjaktspremiär igår. Marie Eliasson driver en jaktbutik i Nättraby och där står vapnen på rad. – Jag har vapen från den 20:de maj där jägaren inte har fått sina licenser ännu, berättar hon. Tomas Ivansson är jägare och är i Maries butik för att titta på ett jaktvapen. Han har sökt vapenlicens flera gånger.

– Förra året då jag sökte licens för min älgstudsare fick jag vänta nio veckor, säger han. Tidigare fanns det handläggare i varje län, och då gick det att få sin vapenlicens inom några dagar. Men för snart fyra år sedan ändrades systemet om och Blekinge slogs ihop med Skåne. – Det har blivit väldigt dåligt efter sammanslagningen. Och jägarna blir lidande och vapenhandlarna tvingas ligga ute med en massa pengar, säger Nils Birger Andersson som är ordförande i Jägarnas Riksförbund i Blekinge.

På polisens hemsida står det att läsa att väntetiden är 13 veckor för att få en vapenlicens i Blekinge och Skåne. Madeleine Nilsson som är tillförordnad gruppchef för vapengruppen på polisen i Skåne och Blekinge, säger: – Nu under semestertider är det mindre folk på plats så då får vi färre licenser gjorda, säger hon. Men Madeleine Nilsson håller ändå med om att de långa väntetiderna också beror på omorganisationen för snart fyra år sedan. – Blekinge hade kortare handläggningstider före omorganisationen och Skåne hade med sig fler ärenden och det drabbar ju även Blekinge, menar hon.

Källa: Sveriges Radio

 

 

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Woodsm

Albecom

jaktkit

hundkarra

Forswards

Ultracom

Honda

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler