Följ oss på sociala medier!

Jägareförbundet uppmanar jägare att se över sina marker

Det svenska viltet har det tufft med att både hitta mat och ta sig fram. Allra tuffast är det för rådjuren och älgarna. Jägareförbundet Mitt Norrland uppmanar nu allmänheten till att inte störa djuren eftersom onödiga förflyttningar tar på krafterna samt, skriver de i ett pressmeddelande. 

 De uppmanar även till att hålla hundar kopplade och att jägare ska se till sina jaktmarker över eventuellt döda djur. Rapporter gällande detta ska lämnas till Jägareförbundets kontor i Sollefteå och Östersund. 

– Vi närmar oss också den så kallade ”flaskhalsen” som är fram till snösmältningen och är den mest besvärliga perioden för hjortdjur då de mer eller mindre förbränt sina fettreserver, säger Jägareförbundets ordförande i Mitt Norrland, Gun Fahlander i ett pressmeddelande. 

För att minska djurens lidande rekommenderas stödutfodring. Rådjur utfodras lämpligen med spannmålskross, foderpellets, fuktig ensilage och rotfrukter. 

– Till älgarna kan man ge fuktigt ensilage men även fälla lövträd. Ska man fälla träd och utfodra måste man tänka på att fråga om markägarens tillstånd, säger Gun Fahlander i ett pressmeddelande. 

 

Foto: Johan Olsson/arkivbild.

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

jaktkit

hundkarra

Forswards

Honda

Ultracom

Albecom

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler