Följ oss på sociala medier!

Jägare sponsrar insektshotell i Tyskland

insektshotell

Många distrikt i det tyska jägarförbundet sponsrar byggandet av dussintals insektshotell som ska ställas ut på jaktmarkerna tillsammans med informationstavlor om biologisk mångfald.

De tyska jägarna har bett personer med psykiska funktionshinder att hjälpa till med att samla in naturmaterial. Därefter designar och bygger jägarna insektshotellen där insekter kan bo och övervintra, rapporterar tidningen Neue Osnabrücker Zeitung.

Jägarna placerar sedan ut insektshotellen på lämpliga platser på sina jaktmarker i förbundslandet Niedersachsen i nordvästra Tyskland. De jägare som är verksamma i lokalföreningen i orten Sögel i distriktet Emsland har nyligen ställt upp ett imponerande insektshotell på en vildblomsäng. Det är cirka två meter högt, drygt en och en halv meter brett och cirka 40 centimeter djupt.

– Det är inte bara fjärilar och bin som kommer att trivas här, utan även många andra viktiga insekter, säger jägarna. Vid sidan om samtliga insektshotell ska det spikas upp informationstavlor som förklarar hur bra insekter är för den biologiska mångfalden i naturen och därmed också för viltet.

Källa: Jakt & Jägare

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Albecom

Honda

Woodsm

hundkarra

Forswards

jaktkit

Ultracom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler