Följ oss på sociala medier!

Jägare höll hundar i för små burar och blev stoppade av Länsstyrelsen

 

OBS hunden på bilden har inget samband med texten

En bild på alldeles för många hundar som förvarades i en för liten rastgård har väckt starka reaktioner på sociala medier. Detta resulterade i en djurrättsanmälan till Länsstyrelsen som nu har sett till att buren monterats ned.

Det var italienska småviltsjägare som flugit in hundar för att ta med dem på småviltsjakt i Norrbotten. På bilden syns ett 20-tal hundar i vad som bedöms vara en alldeles för liten rastgård på en camping i närheten av Kvikkjokk i Jokkmokks kommun.

– De har anmält att det inte var god djurhållning och att man tyckte att det var för många hundar i den här typen av rastgård. Det här är inte regelrätt överhuvudtaget eftersom att det inte finns en hundkoja i rastgården. Man får inte hålla hundarna på det här sättet helt enkelt, oavsett hur många man har i gården, säger Anna Modig, enhetschef på djurskydds och veterinärenheten.

Anmälan resulterade i att de som har hand om anläggningen fått beskedet av Länsstyrelsen att rastgården ska monteras ned och att hundarna ska förvaras på andra ställen.

– Vi har varit i kontakt med personen som har satt upp den här tillfälliga rastgården och förklarat att det inte är tillåtet att hålla hundarna på det här sättet. Personen har gått med på att plocka ner den, jägarna får istället hålla hundarna inomhus i sina stugor eller där de bor helt enkelt. Det är den lösningen som blir, så vi behöver inte åka ut. Vi får ju årligen in anmälningar om att det kommer utländska jägare som håller hundarna på ett sätt som inte är förenligt med svensk lagstiftning, så det här är något som dyker upp då och då, avslutar Anna Modig.

Källa: svt.se

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Woodsm

Forswards

Albecom

hundkarra

Honda

Ultracom

jaktkit

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler