Följ oss på sociala medier!

HLR räddade jakthunden 

Tidigt på söndagsmorgonen hörde Johan Haraldsson från Gäddträsks jaktlag utanför Lycksele hur två av deras hundar börjar skälla i skogen. Han hörde hur älgen närmar sig så han osäkrade bössan, men då drog älgen plötsligt iväg och på hundpejlen såg han att en av hundarna, Best, blev kvar. 

– Jag hör konstiga ljud och tillslut ser jag hunden Best på 150 meters avstånd, den blicken glömmer jag aldrig. Med sina ögon så säger han ”snälla hjälp mig”. Han bara rosslar och försöker desperat andas, säger Johan Haraldsson till SVT Nyheter Västerbotten.

Johan började titta om hunden hade något i halsen och såg att Bests tunga var alldeles blå.

– Jag ser direkt att hundens tunga är alldeles blå, jag stoppar ner fingrarna i halsen och börjar gräva ut slem. Sedan fortsätter jag med att blåsa in luft genom nosen. Efter två-tre inblåsningar så ser jag att hunden får tillbaka blicken och färgen återvänder till tungan, säger Johan Haraldsson till SVT Nyheter Västerbotten

Hunden hade några dagar innan jakten fått ett speciellt grässtrå i halsen som orsakade en slempropp. Best mår idag bra och längtar efter att få ge sig ut i skogen igen. 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Ultracom

Albecom

Forswards

Honda

jaktkit

hundkarra

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler