Följ oss på sociala medier!

Fyra personer misstänkta för grovt jaktbrott

kungsorn

Polisen i mellan Sverige har börjat nysta i en jaktbrottshärva och de har gripit flera personer.  – Brotten består av illegalt dödande av varg, lodjur och kungsörn, säger kammaråklagare Lars Magnusson. I går kväll greps och anhölls fyra misstänkta personer i härvan. En de fyra anhållna är en välkänd industriledare, enligt Aftonbladets uppgifter. Mannen, en av Sveriges miljardärer har till och med belönats med en kunglig medalj för sina insatser i näringslivet.  Dessutom är minst en av de övriga gripna är anställd inom ett av de bolag som industriledaren kontrollerar.

Enligt uppgift till Aftonbladet är personerna misstänka för bland annat fridlysta rovdjur som skjutits illegalt. – Det ska finnas en övertygelse om att utrota rovdjur, säger en källa. Och åklagarmyndigheten bekräftar att fyra personer är anhållna i ärendet. – Brotten rubriceras som grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förberedelse till grovt jaktbrott, säger Annika Collin, pressansvarig. Hon uppger även att brottstiden anges till perioden från 1 januari 2014 till 26 oktober 2018.

Förundersökningen leds av en miljöbrottsåklagare. – Brotten består i ett illegalt dödande av varg, lodjur och kungsörn och de misstänkta kommer att förhöras under helgen i närvaro av försvarare. Dessutom fortsätter polisen sitt utredningsarbete, säger kammaråklagare Lars Magnusson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, i ett pressmeddelande. Åklagaren har på sig fram till måndag klockan 12 att besluta om någon av de misstänkta ska begäras häktad. – Det som händer nu är att de misstänkta kommer förhöras i närvaro av offentliga försvarare, säger Annika Collin.

Det finns inga uppgifter i fall det kommer att bli några husrannsakningar. Enligt Aftonbladets uppgifter är polisens nationella operativa avdelning NOA inkopplade i utredningen. Bland annat har en teknisk undersökning inletts vid en fastighet med koppling till industriledarens imperium. NOA:s pressekreterare bekräftade under lördagen att det finns ett pågående ärende men vill inte säga vad misstankarna gäller. Grovt jaktbrott kan ge fängelse i sex månader och upp till fyra år.

Källa: aftonbladet.se

 

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Honda

Ultracom

Forswards

hundkarra

Albecom

Woodsm

jaktkit

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler