Följ oss på sociala medier!

Forskning om hundars livslängd

labrador

Ny forskning visar att hundar som hålls vältränade och utfodras så att de slipper övervikt lever längre. Det handlar inte om någon marginell skillnad utan studien visade att de hundar som blir bra skötta lever flera år längre än genomsnittet.

I den nyligen publicerade studien som genomfördes av forskare från Sveriges lantbruksuniversitet i samarbete med brittiska och schweiziska kolleger konstateras att bibehållen muskelmassa i kombination med en låg ökning av fettmassan med ökad ålder är relaterat till ett långt friskt liv hos labradorer. För att få behålla din hund i livet under lång tid ska du som ägare alltså se till att den inte blir överviktig, ge den bra foder och se till att den hålls vältränad.
Den genomsnittliga livslängden hos labradorer är cirka 12 år. I studien har man jämfört en grupp om 39 labradorer med tre kontrollgrupper från tidigare studier av samma ras. Studien påbörjades 2004 och avslutades i september 2015 då den sista hunden i gruppen uppnådde den aktningsvärda åldern 17,9 år. Hundarna i studien utfodrades med bra foder, hölls i lagom hull och fick relevant vård, omvårdnad och skötsel. Dessa hundar levde längre än hundarna i kontrollgrupperna. Nästan 90 % uppnådde 12 års ålder, jämfört med 30 % av hundarna i kontrollgrupperna. Dessutom blev 28 % av dem mer än 15,6 år gamla, vilket bedöms som mycket långlivat.
Källa: Agria.se

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Ultracom

Woodsm

Albecom

Forswards

jaktkit

Honda

hundkarra

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler