Följ oss på sociala medier!

Folkilsken älg undviker jägarna

alg

Skyddsjakten på en älg som attackerat flera kvinnor i Lindome under flera månaders tid gick ut i fredags.  Älgen har hela tiden undvikit jägarna men nu förlängs skyddsjakten. Älgkon och två kalvar rör sig i ett villaområde i Lindome och två kvinnor har sedan i somras skadats svårt av älgkon.

En av dem är Elisabeth Ejnell, hon attackerades den 13 september. Hon kommer inte ihåg händelsen men systern Catharina Ejnell som var med berättar: – Vi var ute och promenerade med Elisabeths hund i området Isaks mosse. Där mötte vi en älgko och jag varnade Elisabeth med att säga ”backa älg” samtidigt som jag kastade mig bakom närmsta buske. När Catharina gömde sig bakom busken hörde hon deras hund morra.

– Det var buskage mellan oss varför jag såg inte attacken men jag hörde dunsen. Jag sms:ade till min syster men fick inget svar. Då jag kröp fram såg jag hur hunden stod på stigen och tittade på mig. Då förstod jag allvaret och att min syster blivit attackerad. Elisabeth, Catharinas syster, låg på ryggen och var blodig i ansiktet.

– Det var som i en boxningsmatch när någon fått en knockout. Hon var dock vid medvetande när jag ringde 112. Sedan älgattacken har Elisabeth genomgått två operationer, en käkoperation och en näsoperation. Hon fick en kraftig hjärnskakning och hade inget närminne en stund efter attacken.

Nu finns det alltså ett beslut om att älgkon ska avlivas och en jägare är inkopplad. – När det handlar om djur är det inte lätt. Det är ett tätbefolkat område med barn, människor och bilar. Jägaren har sett älgen men det har inte blivit tillfälle att skjuta den, säger Kalle Fridén som är gruppledare för polisen i Syd. Polisen säger vidare att det är viktigt att hitta samma älg. Både Catharina och Elisabeth Ejnell har blivit starkt påverkade av händelsen.

– Jag känner mig otrygg i mitt område och igenom att fightas så får jag ut mina känslor och aggressioner, det är ett sätt att bearbeta det. Vi måste få upprättelse för det som hänt så att inte fler olyckor händer, säger Catharina Ejnell.

Källa:svt.se

 

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Forswards

hundkarra

Honda

Albecom

Ultracom

jaktkit

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler