Följ oss på sociala medier!

Ett 60-tal jägare i Söderhamn kan ha jagat olagligt

jagare

Drygt 60 jägare i Söderhamn kan ha jagat olagligt under över tio års tid. Så nu riskeras ett helt viltvårdsområde att upplösas av länsstyrelsen eftersom det enligt lagen bara finns två sätt att bli medlem och få jakträtt i ett viltvårdsområde, antingen som fastighetsägare eller genom att arrendera mark i området. Söderhamn Norrala viltvårdsområdesförening har däremot skrivit in en egen paragraf i stadgarna. Denna öppnar för fler att vara medlemmar och i dag är cirka hälften av områdets 128 jägare varken fastighetsägare eller arrendatorer.

– Ja, det är klart att det är häpnadsväckande när man går ifrån all gängse lagstiftning, säger Jens Gustafsson, riksviltvårdskonsulent på Jägarnas Riksförbund till Radio P4 i Gävleborg.

Marlene Widenbladh Åberg, som är jurist på länsstyrelsen och utreder ärendet menar att ”Frågan är om föreningen har misskött förvaltningen på ett så allvarligt sätt att området bör upphöra och föreningen upplösas.”

Radio P4 i Gävleborg har även sökt Tord Goude, ordförande i styrelsen för Söderhamn Norrala viltvårdsområdesförening, för att få en inspelad intervju. Han vill inte ställa upp på det men säger i ett telefonsamtal att den särskilda paragrafen om medlemskap fördes in i stadgarna för att få med samtliga jägare i jaktlagen vid bildandet.

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

hundkarra

Ultracom

Forswards

Albecom

Honda

Woodsm

jaktkit

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler