Följ oss på sociala medier!

En jägare anmäldes försvunnen i samband med en fågeljakt

Ett intensivt sökarbete pågick både under söndagen och måndagen, bland annat med hjälp av helikopter, fjällräddare och Hemvärnet. – Både anhöriga och vi hade kontakt med honom på telefon i går men sedan tog hans batteri i mobilen slut, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen i Region Nord, till Expressen.

Vid 10.30-tiden på måndagen hittades dock mannen välbehållen. Enligt polis och räddningstjänst handlar det om en jägare i 80-årsåldern som var ute på fågeljakt under söndagen. När han inte kom tillbaka hem framåt kvällen så larmades polisen vid fyratiden på eftermiddagen.  Därmed drogs det i gång ett stort sökpådrag i trakterna kring Grubbsjön, mellan Ytterhogdal i Härjedalen och Ramsjö i Hälsingland, rapporterar lokala medier.

Under måndagsmorgonen hade jägaren ännu inte hittats, trots det stora sökpådraget. – Vi letade med helikopter, hundpatruller, fjällräddare och vanliga patruller. Polisregion i region Nord fick hjälp och stöd av poliser från region Mitt som också deltog i det intensiva sökandet. Även fjällräddare och personal från Hemvärnet deltog i arbetet. – Man har sökt intensivt under kvällen och natten, sa Peder Jonsson, kommunikatör vid regionledningscentralen, RLC, till Hela Hälsingland.

Enligt Peder Jonsson hann mannen berätta att han hade irrat bort sig sedan slocknade batteriet i hans mobil. – Han hade gått bort sig och hade inte koll på var han var någonstans. Han hade inte råkat ut för någon olyckshändelse, vad vi känner till. – Han var vid hyfsad god vigör då vi hittade honom med tanke på hur länge han har varit ute, säger Peder Jonsson till SVT.

Källa: expressen.se

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Honda

Forswards

Albecom

jaktkit

Ultracom

Woodsm

hundkarra

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler