Följ oss på sociala medier!

Eftersök stoppades av varg

varghjortUnder lördagskvällen pågick ett eftersök på en skadad dovhjort utanför Vingåker, rapporterar Katrineholms Kuriren. Efter en stunds sökande fick eftersöksjägarna syn på ett par ögon som de tro

 

– Vi trodde vi sett rätt djur men den betedde sig rätt konstigt. Sedan kom den närmare och närmare och jag bara ”fan, det där är ju någons hund”, säger Mikael Eriksson eftersöksjägare, till Katrineholms Kuriren.

Först när djuret var precis bredvid vägen vände det och de förstod att det var en varg de sett ögonen på.
De beslutade då att avsluta eftersöket på hjorten eftersom de inte vågade släppa sin hund.

Spår kunde säkras och länsstyrelsens rovdjursspårare Håkan Jibro kom till platsen. Han kunde säkra till ”99,99 procent” att det rörde sig om varg.

Närboende boskapsägare varskoddes, liksom övriga eftersöksjägare. Det trafikskadade djuret kunde senare observeras och friskförklaras.

Mindre frisk tycker Mikael Eriksson att samhällets inställning till vargen är.

– Jättemånga har hört av sig. ”Fan skjut den medan du har chansen.” Det är faktiskt en sjuk stämning runt jakt och vargar. Åt båda håll – vargvärnare är rabiata åt ena hållet och varghatare åt andra.

– Jag tycker det är ett fint och vackert vilt. Självklart ska vi ha varg i Sverige, men det måste ju ske i en reglerad rovdjurspolicy, man kan inte släppa upp hur många som helst, säger Mikael Eriksson till Katrineholms Kuriren.

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Woodsm

jaktkit

hundkarra

Albecom

Honda

Forswards

Ultracom

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler