Följ oss på sociala medier!

Claes filmade mötte en älg mitt i centrala Arvika gjorde succé på Facebook!

alg

På måndagskvällen var Claes Elvén med om ett ovanligt möte då han mer eller mindre stod öga mot öga med en älg. Det var under måndagskvällen som Taserudsbon Claes Elvén gick ut för att fotografera älgen som han sett smyga runt i området. – Jag plåtar mycket och tänkte ta fina bilder på älgen i skogen, säger han.

Claes gick ut på sjukhusparkeringen och stod först på behörigt avstånd från älgen då han började fotografera. Älgen var då i skogen, men helt plötsligt kom den närmare allt närmare så då ställde sig Claes intill några parkerade bilar. Till slut var älgtjuren bara någon meter från honom varpå han släppte han sin systemkamera och började filma med mobilen.

– Den var så nära att jag kunde ha klappat den på mulen och det kändes som något utöver det vardagliga, säger Claes. Den unge älgtjuren fortsatte dock att vara intresserad av Claes och gjorde till slut ett litet ryck mot honom vilket fångades på filmen. Claes sprang då runt bilen och tog skydd.

– När den rusade mot mig blev det bråttom men mötet gick så fort så jag hann aldrig bli rädd. Den såg aldrig aggressiv ut och det gick annars lugnt tillväga. Men efteråt har jag tänkt på vad som skulle ha kunnat hänt, säger Claes.

Claes laddade upp filmklippet i Facebookgruppen ”Arvika Nu” där den fått stor spridning. – Det är roligt. Jag brukar lägga ut bilder och jag förstod att den skulle få reaktioner, men att den skulle få sån genomslagskraft trodde jag inte, skrattar Claes.

Han känner sedan tidigare till älgtjuren och tror att den växt upp i området eftersom han haft besök av den i sin egen trädgård och han gissar att den är några år gammal. – Jag brukar se spår av att han varit i äppelträden. Men aldrig tidigare har jag varit så nära älgtjuren. Det är inte ofta man får vara med om såna upplevelser, säger Claes.

Källa: nwt.se

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

hundkarra

Honda

Ultracom

Woodsm

jaktkit

Albecom

Forswards

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler