Följ oss på sociala medier!

Bönder och jägare uppmanas att samarbeta

hjort

Det är torrt i hela landet och varken gräs eller spannmål växer som det ska. Torkan gör också böndernas grödor mer lockade för vilt. Torkan orsaker inte bara problem för lantbrukare och hästägare utan även skogens invånare, skriver Lantbrukarnas riksförbund (LRF) i Mälardalen och Jägareförbundet Västmanland i ett gemensamt pressmeddelande.

Fler djurägare i länet tvingas nödslakta sina djur på grund av foderbrist och tillväxten av foder är dålig även i skogen vilket gör bondens grödor mer lockande för viltet. Båda förbunden uppmanar därför sina medlemmar till att samarbeta för att skydda de odlade grödorna.

– Viltskador bör rapporteras omgående till jägarna och därmed ge dem bättre möjligheter att sätta in olika åtgärder. Till exempel kan lantbrukare och jägare kanske turas om att skrämma fågel och hjort. Lantbrukare kan underlätta jakt på vildsvin genom att slå gräset längs skogen där vildsvinen kommer från. Listan kan göras längre, men klart är att vi tillsammans gör skillnad, skriver Fredrik Melin, styrelseledamot LRF Mälardalenoch Emil Stolpe Nordin, ordförande Jägareförbundet Västmanland i pressmeddelandet.

Källa: vlt.se

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

jaktkit

hundkarra

Ultracom

Albecom

Forswards

Honda

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler