Följ oss på sociala medier!

Beslut om ännu ett tillstånd för ljuddämpare i Tyskland

vapen

Fler och fler tyska förbundsländer har tillåtit ljuddämpare på jaktbössor de senaste åren. Nu är det Schleswig-Holstein tur att få detta tillstånd.

Polismyndigheterna på både förbundslands- och federal nivå i Tyskland har tillstyrkt att jägare i Schleswig-Holstein ska få använda ljuddämpare på sina bössor och de tror inte att allmänheten kommer att utsättas för någon fara.

Helt nyligen ändrade miljöministeriet och inrikesministeriet i Schleswig-Holstein i föreskrifterna och inrikesminister, Hans-Joachim Grote, betonar det viktiga arbete som jägarna utför för skogen och viltet.
– Hållbar jakt är viktig för bevarande av vilda djur. Därför är jag stolt över att vi med dessa föreskrifter skyddar jägarnas hörsel och därmed hälsa, säger han till tidningen SHZ.
Schleswig-Holstein är inte det första tyska förbundsland som säger ja till ljuddämpare. Tysklands federala inrikesministerium hoppas nu att alla 16 förbundsländer ska tillåta ljuddämpare. Bland annat vill man i detta fall ha enhetliga regler i hela landet.
Det krävs licens för att få använda ljuddämpare på jaktvapen i Tyskland.

 

Källa: Svensk Jakt

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Forswards

Albecom

Woodsm

Honda

Ultracom

hundkarra

jaktkit

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler