Följ oss på sociala medier!

Älgbrunst skjuter fram jakt

alg

Flera älgskötselområden i södra Halland skjuter fram starten på älgjakten tills den 20 oktober. Anledningen till detta är att man inte vill störa älgarnas brunst. Älgjakten har varit tillåten sedan 8 oktober men den har inte tagit fart i södra Hallands stora älgskötselområden ännu. Även tidigare år har några älgskötselområden skjutit fram jakten på grund av älgarnas brunst. Och i år har även Vippentorpets älgskötselområde anpassat sig efter älgarnas parningssäsong.

Beslutet om detta fattades redan före sommarens värme och har alltså inte påverkats av årets rekordvärme utan bygger på åtskilliga års erfarenhet.
– Vi har lagt märke till att älgarna brunstar in i första veckan av älgjakten och tycker att det är bättre att låta dem brunsta i fred, säger Arne Olsson i Timmershult.

Det rör sig om cirka 40 jaktlag i Vippentorpets älgskötselområde som har enats om senareläggningen. Ett beslut som även för med sig andra fördelar. Nämligen att många jägare slipper ta ut semester för att vara med på premiären.

Källa: laholmstidning.se

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

Forswards

jaktkit

Ultracom

hundkarra

Albecom

Honda

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler