Följ oss på sociala medier!

Älgar lockas till äppelodling i Helsingborg så nu vill odarna att de ska skjutas

alg

Två älgar har flera gånger ertappats i en äppelodling längs Österleden i Helsingborg. Därför vill fruktodlarna att de ska skjutas. Men Helsingborgs kommun misstänker att älgarna redan kan ha råkat ut för trafikolyckor. Ramlösa plantskolas äppelodling i Filborna gränsar till den starkt trafikerade Österleden och de har haft besök den senaste månaden av minst två vuxna älgar som mumsat i sig äpplen. Odlingen är till hälften inhägnad med viltstängsel och älgarna har rört sig både i den inhägnade och den oinhägnade delen. Odlarna har föst ut dem men har oroats över att älgarna kan orsaka olyckor. Därför ansökte man nyligen om skyddsjakt hos länsstyrelsen.

Anders Dawidson på kommunens stadsbyggnadsförvaltning tror att älgarna tillhör den stam som funnits länge vid Väla by, strax utanför Helsingborg. – Vi har haft en älgko som gått uppe i Väla by under ett antal år. På senare år har det kommit tjurar och hon har fått kalvar, berättar han. Under det senaste året verkar det som om det har blivit fler älgar i området. På kommunen har man diskuterat om något borde göras åt detta. Men under den senaste tiden har älgar ur stammen strukit med i trafikolyckor vid Väla och Väla by.

– Vi har funderat på om det är de två som blivit offer för trafikolyckor vid Väla nu nyligen. Odlaren har inte sett till älgarna på några dagar så det verkar som att det har reglerat sig själv, tyvärr. Det förekommer en hel del viltolyckor på vägarna nära tätorten. Och i dagarna börjar man att sätta upp viltstängsel längs en del av Österleden. Främst för att hålla rådjur borta från vägbanorna.

Källa: hd.se

 

#AlltOmJaktOchVapen

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Annonser

jaktkit

Albecom

Honda

hundkarra

Ultracom

Forswards

Woodsm

Följ oss på Facebook

#Kamerajakten

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler